Prajitura "O noapte la Venetia"

        Prajitura " O noapte la Venetia " am vrut de ceva vreme sa o incerc . Am vazut-o la mai multi bucatarasi cu prezentari deosebite si cu introducere pe masura . Am incercat-o cred ca de vreo doua saptamani si mi-a placut tare mult asa ca am decis sa postez reteta pe blog .



Ingrediente
Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 3 linguri faina
Blat negru:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina sau amidon
Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Blat alb:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul.
Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos si amestecand cu o spatula de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.(20x30)

Blat cu cacao:
Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam bine.
Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor.
Apoi adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
Amestecam usor cu o spatula sau o lingura de lemn .
Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute innainte sa-l scaotem facem testul cu scobitoarea .
Scoatem blatul  si-l lasam la racit.
  
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema, se adauga faina ,se toarna laptele, si se omogenizeaza .
Punem la fiert pe foc mic.
Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot.
Se da deoparte si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se incorporeaza treptat untul.
Se bate cu mixerul pana cand se spumeaza si nu mai este unt neincorporat.
Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza.
Pentru galzura se topeste ciocoltata impreuna cu frisca la foc mic .
Peste crema se toarna glazura de ciocolata
Prajitura se da la frigider pentru un timp (minim 2 ore) , trebuie sa se raceasca si sa sa intareasca crema si glazura , apoi se portioneaza .







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura Betivul Izodor

Feli londoneze