Oua coapte in cartofi

Carte Regala de Bucate -sursa acestei retete . Este o reteta care necesita timp , dar merita incercata cel putin o data ca sa va convingeti ca este un deliciu.
Din Cartea de bucate a Principesei Margareta am mai pregatit cateva retete si toate au fost delicioase, adevarate retete regale. 


Ingrediente:
-4 cartofi mari
-50 gr unt
-50 gr cascaval
-4 oua
-2 linguri de arpagic sau  ceapa verde taiata
-sare
-piper
-1bucata carnat (optional)

Mod de preparare:
Cartofii ii spalam si ii uscam .
II  punem in cuptorul incins la 200 grade pana cand intra furculita in ei (cam 1 ora)
Cand sunt copti si putem sa punem mana pe ei fara sa ne ardem taiem deasupra cartofului un capacel si scobim mijlocul asa incat sa incapa un ou in mijlocul cartofului (ramane cam 1 cm din peretele cartofului).
Asezonam cartoful cu sare si piper, punem putin unt, branza si cateva firicele de ceapa verde  .
Spargem oul in mijlocul cartofului , aranjam felii de carnat si dam la cuptor pana cand se coace oul (8 - 10 minute).
Presaram deasupra ceapa verde ramasa si servim .

Alaturi de acesti cartofi se poate pune si  miezul cartofului frecat cu smantana  sau cu branza, daca nu se poate folosi la altceva .




Comentarii