Tort Kadir Kadrith

Este o prajitura usor de pregatit, foarte consistenta dar extreme de buna . Originea este in lumea araba si seamana cu tortul de zahar ars de la noi. 
Reteta am luat-o de pe ,, Reteta perfecta,, 



Ingrediente

Pt blat :
-100 ml lapte
-1 ou
-100 gr zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 plic praf de copt
-100 gr faina
-3 linguri cacao
-1 lingura ness
-100 ml ulei
Pt crema :
-900 ml lapte
-5 oua
-300 gr zahar
-esenta rom
Extra :5 linguri zahar

Mod de preparare:

Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas topim cele 5 linguri de zaharpana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului , topirea zaharului se poate realiza aici. Eu nu am un asemenea vas asa ca am topit intr-o craticioara mica si de acolo am pus in fiecare foma cate o lingura din lichidul rezultat .
Blatul: Punem toate ingredientele necesare ( enumerate mai sus) intr-un vas si le amestecam bine . Cand este totul omogenizat cum trebuie si nu se mai simte zaharul il punem deoparte .
Crema:
Intr-un vas inalt spargem ouale si le batem cu zaharul. Cand sunt spuma turnam laptele incet si omogenizam bine .
Acest amestec cu mult lapte il turnam in formele de copt peste zaharul topit si dehja racit. Imdeiat punem aluatul de blat in mijloc.
Dam la cuptorul p[reincalzit la 180 grade pentru 40 minute.
Cand este copt ( se poate face testul cu scobitoarea) scoatem si lasam sa se racoreasca . Se intoarce pe un platou in momentul servirii . 



Comentarii

Trimiteți un comentariu