Pulpa de curcan cu morcovi si varza la cuptor

Si pentru ca a fost weekend si pentru ca prefer sa stau cu cei dragi am pregatit aceasta mancarica la cuptor .Am verificat-o din cand in cand si am mai adaugat ce trebuie .
Pe langa faptul ca nu trebuie stat langa ea este  sanatoasa si aromata.




Ingrediente

-o bucata carne curcan
-2 legaturi de morcovi proaspeti
-o jumate de varza alba
-cativa cartofi
-un pahar de vin alb sec (100 ml)
-sare
-piper

Mod de preparare

Curatam legumele si le spalam in jet de apa rece . Morcovii ii lasam intregi , la fel si cartofii . Varza o taiem felii cu cotor cu tot si nu foarte subtiri. Trebuie ca frunzele de varza sa se tina de cotor.
Carnea o spalam si pe ea si o crestam pe partea cu piele . Presaram bine sare si piper si ii facem un masaj bun . O asezam in tava cu pielea in jos si o punem la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20 minute.
Va iesi grasimea din ea .
Dupa acest timp in care carnea s-a gatit singura in cuptor scoatem tava, intoarcem carnea cu partea de jos in sus si asezam in jurul ei legumele .
Presaram sare pe legume ( nu le sarati inainte pentru ca sarea scoate apa din ele )si dam tava din nou la cuptor . Dupa 10 minute turnam paharul de vin alb si lasam pana cand este gata (inca jumate de ora).

Inainte sa scoateti din cuptor verificati daca sunt facute .

Cam asa arata tava scoasa din cuptor :)
Va doresc pofta buna 

Comentarii