Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Chec cu piure de castane

         Acest chec trebuie sa-l incercati daca va plac castanele sau piureul de castane. Am incercat acest chec dupa ce am vazut la Laura Nechita o reteta cu piure de castane.


Ingrediente
-5 oua mai mari
-3 linguri zahar
-200 gr piure castane
-2 linguri apa
-2 linguri ulei
-1 lingura cacao
-5 sau 6 linguri faina
-un praf de copt
-un praf de sare

Mod de preparare
Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite.
Pregatim 1 tava de chec sau alta forma
Incalzim cuptorul la 180  grade
Ouale le separam , iar albusurile le batem cu un praf de sare si zaharul . Adaugam galbenusul si lasam deoparte mixerul .
Cu o lingura de lemn amestecam prin rasturnare si adaugam faina , uleiul, praful de copt si piureul de castane .
Omogenizam bine .
3/4din compozitie o turnam in tava , iar in cealalta punem cacao si incorporam

Pe mijlocul aluatului din tava punem ceea ce mai avem in castron si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute . Trebuie sa facem testul cu scobitoarea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .