Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata


O prajiturica pot sa spun inventata , nu stiu sa aiba un nume ..a fost ceva de genul : hai sa incerc .
A iesit foarte buna



Ingrediente

 Blat:
-8 albusuri si 3 galbenusuri
-8 linguri zahar
- 6 linguri nuca macinata
-2 linguri faina
-0.5 plic praf de copt
-un praf de sare

Creama de oua:
-5 galbenusuri
-5 linguri zahar pudra
-semintele dintr-o pastaie de vanilie
-500 ml lapte
-2 linguri faina
-150 ml frisca vegetala

Crema ganache de ciocolata:
-250 ml frisca vegetala
-150 gr ciocolata neagra

Extra –o cutie de compot ananas bucati  (optional )

 Mod de preparare

 Blat :
Pregatim o tava de dimensiunea 33x23 cm ,o tapetam cu faina sau punem hartie cerata
Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade .
Intr-un vas inalt punem albusele de oua si le batem cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat
Adaugam galbenusurile si omogenizam bine , sa se sparga galbenusul .
Lasam deoparte mixerul si cu o lingura incorporam nucile macinate , parful de copt si faina .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute , pana trece testul scobitorii .

Crema de oua:
Intr-o oala amestecam galbenusrile cu zaharul pudra , semintele de vanilie, laptele si faina , trebuie sa amestecam bine ca sa nu fie gogoloase .
Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa .
Luam de pe foc , acoperim vasul cu o folie de plastic si racim in apa rece , o lasam sa se raceasca bine.
Ca sa fie mai pufoasa mie imi place sa bat  150 ml frisca si sa o amestec  cu crema rece.

Crema ganache de ciocolata:
Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca .
Punem pe foc incet si amestecam pana se topeste ciocolata.
Dam la frigider si lasam la racit .
Cand este rece batem bine cu mixerul pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.

 Asamblare:
Blatul il scoatem din tava si dam hartia cerata jos de pe el .
Il asezam pe un platou sau in tava si punem peste el crema de oua , intindem pe toata suprafata si deasupra presaram bucati de ananas din conserva ( daca doriti ) , presam putin bucatile de ananas. Peste punem crema ganache si deasupra pudram cu cacao .

Pofta buna .





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .