Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Curcan in vin


Dupa cum stim carnea de curcan este foarte buna si pe deasupra si sanatoasa . Facuta la cuptor in vin este foarte buna .



Ingrediente:

-o bucata de curcan (ciocanel )
-o bucata ghimbir cam de 2 cm lungime
-sare
-piper
-un pahar de vin alb sau roze 150 ml

Mod de preparare
Carnea de curcan o crestam destul de adanc si o frecam bine (ii facem masaj) cu sare si piper
In fiecare crestatura punem cate o feliuta de ghimbir .
Asezam carnea intr-un vas pe care il putem pune la cuptor , il acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins .
Dupa 20 minute scoatem vasul din cuptor si turnam vinul .
Acoperim din nou si mai dam la cuptor pana cand intra bine furculita in carne .
In ultimele 15 minute lasa-ti descoperita carnea ca sa se rumeneasca .

Este un deliciu .


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .