Cornuri cu gem de cirese


Azi va propun niste cornuri (sau pariziene ) cu gem de cirese.
Sunt potrivite pentru gustari, pachetele si daca va raman se pot pastra in pungi de hartie .




Ingrediente :
-1 kg faina
-0.5 l lapte
-15 gr drojdie
-3 linguri zahar
-2 linguri ulei
-gem de care va place
-1 ou

 Mod de preparare
Faina o cernem
Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina .
Acoperim vasul cu un prospop si lasam la loc cald sa creasca cam 15 minute
Restul de faina o punem intr-un vas mai mare si facem in mijloc o groapa .
Turnam laptele cu drojdia acolo, adaugam uleiul si framantam , adaugam treptat si restul de lapte.
In functie de faina s-ar putea sa mai aveti nevoie de lapte , sau sa nu-l folositi pe tot.
Trebuie sa obtinem un aluat dens care se desprinde de maini .
Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul .
Cu sucitorul intindem foaia de aluat pe masa de lucru presarata cu faina, facem o foaie cam de 0.5 cm grosime .
Taiem in patratele 10x10 , punem intr-o parte o lingurita de gem , si pe partea opusa taiem cu cutitul niste fasii .

Rulam si apasam marginile ca sa nu iasa compozitia  in timpul coacerii .
Repetam operatiunea pana terminam.
Asezam cornurile astfel formate in tavi si acoperim tavile cu un prosop .
Cand cuptorul este cald , ungem cornurile cu o pensula pe care o inmuiem intr-un ou batut cu furculita .
Dam la cuptor pentru 30 minute , la 180 grade .

Pofta buna !


Comentarii

Trimiteți un comentariu