Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Cornuri cu gem de cirese


Azi va propun niste cornuri (sau pariziene ) cu gem de cirese.
Sunt potrivite pentru gustari, pachetele si daca va raman se pot pastra in pungi de hartie .




Ingrediente :
-1 kg faina
-0.5 l lapte
-15 gr drojdie
-3 linguri zahar
-2 linguri ulei
-gem de care va place
-1 ou

 Mod de preparare
Faina o cernem
Incalzim 250 ml lapte , sa fie caldut nu foarte cald, si dizolvam drojdia , zaharul si 2-3 linguri de faina .
Acoperim vasul cu un prospop si lasam la loc cald sa creasca cam 15 minute
Restul de faina o punem intr-un vas mai mare si facem in mijloc o groapa .
Turnam laptele cu drojdia acolo, adaugam uleiul si framantam , adaugam treptat si restul de lapte.
In functie de faina s-ar putea sa mai aveti nevoie de lapte , sau sa nu-l folositi pe tot.
Trebuie sa obtinem un aluat dens care se desprinde de maini .
Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul .
Cu sucitorul intindem foaia de aluat pe masa de lucru presarata cu faina, facem o foaie cam de 0.5 cm grosime .
Taiem in patratele 10x10 , punem intr-o parte o lingurita de gem , si pe partea opusa taiem cu cutitul niste fasii .

Rulam si apasam marginile ca sa nu iasa compozitia  in timpul coacerii .
Repetam operatiunea pana terminam.
Asezam cornurile astfel formate in tavi si acoperim tavile cu un prosop .
Cand cuptorul este cald , ungem cornurile cu o pensula pe care o inmuiem intr-un ou batut cu furculita .
Dam la cuptor pentru 30 minute , la 180 grade .

Pofta buna !


Comentarii

  1. As face schimb cu tine de cornuri :D
    Foarte bune si frumoase ti-au iesit!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria facem oricand ,:) , multumesc de aprecieri

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .