Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Fursecuri cu nuci

Criss multumesc pentru aceasta retete delicoasa .



Ingrediente:
 -120 g unt moale
-80 g zahar
-1 ou
-1 plic zahar vanilat
-100 g nuca prajita si taiata grosier
 -150 g faina
-1 varf de cutit praf de copt (atentie, sa nu depasiti cantitatea)
-coaja razuita de la o lamaie

c

Mod de preparare

Untul il lasam sa ajunga la temperature camerei , si il punem bucati intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Cu ajutorul mixerului il batem pana cand obtinem o crema .
Adaugam galbenusul de ou amestecand in continuare.
Punem faina si praful de copt si lasam mixerul deoparte , amestecam cu o lingura sau spatula.
Din acest aluat vom forma bile , eu le-am facut cam cat o nuca
Albusul de ou il batem cu o furculita si fiecare bila de aluat o dam prin albus si nuca , apasand usor ca sa se lateasca si in mijloc facm o gaurica .
Asezam bilele pe tava tapetata cu hartie de copt , si o sa punem in fiecare gaura formata gem , am pus gem d e prune .
Dam tava la cuptor si le lasam cam 20-25 minute , trebuie sa se rumeneasca pe margini putin .


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .