Placinta cretana


Este o reteta de desert  din Creta.
Este o combinatie minunata de branza feta si branza dulce de vaci , irezistibila .
Este o placinta simplu de facut , si nu se poate sa nu placa .



Ingrediente:

-300 gr branza feta
-200 gr branza de vaci dulce
-1 pachet foi de placinta Linco
-2 linguri zahara
-1-2 linguri gris
-2 oua
-50 gr unt
-3 linguri miere
-coaja rasa de la o lamaie

 Mod de preparare:

 Foile de placinta le lasam sa se decongeleze .
Cand s-au decongelat le desfacem si le acoperim cu un prosop.
Pregatim o tava rotunda de tarta sau tort , preferabil cu parti detasabile.
Branza feta o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza de vaci . Nu trebuie facuta pasta , daca mai raman gogoloase nu este nici o problema.
Adaugam zaharul  , ouale si grisul si amestecam din nou in branza.
Daca branza de vaci nu este foarte bine stoarsa atunci puneti 2 linguri de gris .
Untul il topim.
Incepem asamblarea placintei :
-ungem bine fundul tavii cu unt
-luam o foaie de placinta si o ungem cu unt
-o asezam in tava lasand marginile afara  si procedam  la fel cu restul foilor,
-trebuie sa ne ramana 2 foi , pentru a face capacul
-peste foile asezate in tava si unse cu unt turnam copozitia de branza
-o nivelam cu ajutorul unei linguri
-tragem capetele de la foile de placinta , cate una si le ungem cu unt , astfel vom acoperi branza
-cand am terminat de intors toate capetele , facem capacul din cele doua foi ramase
-le ungem cu unt , le indoim in doua si acoperim compozitia
-marginile le infigem pe langa peretii tavi
-ungem si deasupra cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Pana cand placinta se coace in cuptor vom pregati siropul : 
-razuim  coaja unei lamai
-mierea de albine o incalzim si o amestecam cu coaja de lamaie .

Cand placinta este gata se poate servi , este buna calda , dar si rece.
Taiem felii de placinta si punem deasupra siropul de miere .



Comentarii