Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Prajitura frantuzeasca






Ingrediente :

 Pt.foi:
-300 gr faina
-150 gr zahar
-150 gr margarina Rama
-200 gr zahar
-1 praf de copt
-2 linguri cacao

Pt umplutura:
-6 albusuri
-250 gr zahar
-200 gr nuca de cocos

Pt crema:
-6 galbenusuri
-500 ml lapte
-1 budinca vanilie
-200 gr zahar
-250 gr unt

Mod de preparare :

 Foile :
Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate .
Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava pregatita in prealabil ( o tava de 20/30 )
Cealalta jumate o lasam pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:
Batem albusurile spuma tare cu zaharul. Cand este tare punem nuca de cocos si amestecam prin rasturnare . Punem compozitia peste foaia de aluat deja asezata in tava . Daca se doreste acum se pot pune visine din compot , stafide .
Intindem si jumatatea ramasa din aluat si o punem peste umplutura .
Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade.

 Pregatim si crema astfel : Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu 300 ml lapte si le punem la fiert . Praful de budinca in amestecam cu laptele ramas(200 ml ) ai o adaugam peste . Amestecam in continuu pana cand se ingroasa. O lasam sa se racoreasca si adaugam untul taiat bucati mai mici pentru a se amesteca mai repede cu crema . Lasam la racit.

 Punem crema peste prajitura scoasa din cuptor si racita , deasupra punem capucino sau ciocolata rasa si punem prajitura la frigider .

Modul de aranjare in tava pe scurt :
-o foaie maro
-umplutura
-optional visinie, stafide, rahat etc
-foaie maro











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .