Prajitura frantuzeasca






Ingrediente :

 Pt.foi:
-300 gr faina
-150 gr zahar
-150 gr margarina Rama
-200 gr zahar
-1 praf de copt
-2 linguri cacao

Pt umplutura:
-6 albusuri
-250 gr zahar
-200 gr nuca de cocos

Pt crema:
-6 galbenusuri
-500 ml lapte
-1 budinca vanilie
-200 gr zahar
-250 gr unt

Mod de preparare :

 Foile :
Faina o framantam bine intr-un castron cu margarina si smantana . Adaugam zaharul , praful de copt si cacao si framantam cu mana in continuare pana cand aluatul se strange . Formam o bila si o impartim in jumate .
Intindem cu sucitorul o jumate din bila si asezam foaia in tava pregatita in prealabil ( o tava de 20/30 )
Cealalta jumate o lasam pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:
Batem albusurile spuma tare cu zaharul. Cand este tare punem nuca de cocos si amestecam prin rasturnare . Punem compozitia peste foaia de aluat deja asezata in tava . Daca se doreste acum se pot pune visine din compot , stafide .
Intindem si jumatatea ramasa din aluat si o punem peste umplutura .
Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute la 180 grade.

 Pregatim si crema astfel : Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu 300 ml lapte si le punem la fiert . Praful de budinca in amestecam cu laptele ramas(200 ml ) ai o adaugam peste . Amestecam in continuu pana cand se ingroasa. O lasam sa se racoreasca si adaugam untul taiat bucati mai mici pentru a se amesteca mai repede cu crema . Lasam la racit.

 Punem crema peste prajitura scoasa din cuptor si racita , deasupra punem capucino sau ciocolata rasa si punem prajitura la frigider .

Modul de aranjare in tava pe scurt :
-o foaie maro
-umplutura
-optional visinie, stafide, rahat etc
-foaie maro











Comentarii