Cruson de gutuie


Este o bautura usoara , o alternative pentru doamne in special la visinata , martini etc . Este dulce cu un usor gust de alcool .

Ingrediente


-2 gutui potrivit de mari
-300 g miere sau zahar
-2 linguri zeama de lamaie
-4 linguri vin alb sec sau roze
-2-3 bucati de anason stelat
-750 ml apa
-125 ml coniac sau gin

Preparare


      Gutuile se  spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 .
      Se curata  de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamie .
     Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3 litri impreuna cu 750 ml apa rece; se adauga mierea, sau zaharul ( se pot pune de amandoua ) si vinul , apoi se amesteca usor si se pune pe foc. Dupa primul clocot se pun bucatile de gutuie care se fierb la fo mic cam 20-30 minute , cu oala acoperita.
     Feliile de gutuie se scot si se pun in pahare , iar sucul in care au fiert se acopera si se lasa sa se raceasca . Se adauga coniacul sau ginul si se toarna peste mere in pahare sau in carafe.
    







Comentarii