Chec in trei culori


 Este un chec foarte aspectuos si gustos totodata. Are o aroma placuta de portocale si nuci prajite.



Ingrediente

Ingredientele sunt pentru doua tavi de chec

BLAT I:
10 galbenusuri,
7  linguri de zahar,
10 linguri de faina,
2 linguri ulei,
2 linguri apa,
1 plic praf de copt
coaja de o portocala

BLAT II:
10 albusuri,
7linguri zahar,
10linguri faina,
2 linguri ulei,
Sucul de la o portocala (aprox 100ml)
1praf de copt,

Extra : 3  lingura cacao, 2.  nuca macinata.

 Mod de preparare

 Blat I

Pregatim doua forme de chec , le ungem si le tapetanm cu hartie de copt
Incepem cu prepararea primului blat.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul , apa si coaja de portocala 
Lasam aluatul pentru primul blat sa se odihneasca pana cand pregatim blatul din albuse

Blatul II.

Albusurile le mixam pana devin spuma , adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand continuu.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt , si sucul de portocala , amestecam bine.

Turnam in tavi primul aluatul si intre ele punem cacao , bucati de nuca prajita putin inainte si merisoare .

Peste turnam al doilea aluat si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute .





Comentarii

Trimiteți un comentariu