Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Bulgur cu legume coapte


O reteta cu gust dulce acrisor .



Ingrediente:

-200 gr dovleac
-1bucata sfecla rosie
-2 morcovi
-1 cana bulgur (cus-cus)
-sare
-3 linguri ulei masline
-1 cana apa
-1 lamaie

 Mod de preparare:

 Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il taiem felii mai subtiri.
Sfecla o curatam si pe ea si o taiem in felii.
Cu morcovii procedam la fel .
Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.
Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.
Intre timp pregatim bulgurul astfel :  la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .
Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.
Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .
Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .