O reteta cu gust dulce acrisor .
Ingrediente:
-200 gr dovleac
-1bucata sfecla rosie-2 morcovi
-1 cana bulgur (cus-cus)
-sare
-3 linguri ulei masline
-1 cana apa
-1 lamaie
Cu morcovii procedam la fel .
Le punem pe toate intr-o tava , presaram cu sare si 2 linguri ulei si dam la cuptor pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.
Timpul de coacere depinde de grosimea feliilor.
Intre timp pregatim bulgurul astfel : la o parte de bulgur avem nevoie de o cana de apa calda , sucul de la lamaie si putina coaja razuita .
Le amestecam intr-un castron si lasam acoperit 5 minute pana cand bulgurul absoabe tot lichidul.
Cu spatele unei furculite afanam bulgurul si punem o lingura de ulei de masline .
Asezam legumele si bulgurul in farfurie si servim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu