Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Sufleu de branza de vaci

 


Ingrediente
·         250 gr branza de vaci (eu am folosit facuta in casa )
·         2 oua
·         2 lingura miere de albine
·         esenta de rom
·         un praf de sare
·         unt pt uns formele
·         o lingurita coaja rasa de lamaie
·         50 gr stafide

 Mod de preparare
Ouale le separam , albusul intr-un castron si galbenusul in altul.
Stafidele le punem la inmuiat in estenta de rom.
Galbenusurile le mixam  impreuna cu mierea de albine, dupa care am adaugat branza , coaja de lamie si stafidele inmuiate. Omogenizam bine .
Albusurile le batem spuma, impreuna cu praful de sare.si le punem peste pasta rezultata din galbenusuri , amestecam pana cand se incorporeaza bine .
Ungem forme de sufleuri daca avem , daca nu se poate face intr-un vas termorezist  (il ungem bine cu unt ), punem compozitia in vase si dam la cuptor pentru 20-25 minute , pana cand se rumeneste usor deasupra.
Am uns doua forme pentru sufleuri cu unt si am turnat compozitia in forme. Le-am pus in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20-25 minute, pana s-au rumenit usor.
Il lasam putin sa se raceasca si se poate servi direct din forme sau rasturnat pe farfurie cu gem , frisca etc.Eu nu am avut rabdare si am luat cu o lingura o bucata .

Eu am facut 2 portii .









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .