Prajitura BOCI SZELET (prajitura usoara cu branza )


Este o reteta de pe un site maghiar , pe care mi-a dat-o o colega . Este delicioasa si merge foarte repede . 
Adevarul este ca pe cat de repede se face asa se si mananca .





Ingrediente pentru blat:
4 oua
150 gr zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
180 gr faina
3 linguri cacao
1 praf de copt
1 praf de sare

Ingrediente pentru crema de branza:

 500 gr branza de vaci
1 ou
50 gr gris
200 gr zahar
Coaja de la o lamaie
1 plic zahar vanilat

 Mod de preparare:

Pornim cuptorul la 180 grade
Separam ouale , albusul de galbenus. Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt.
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam incet uleiul . Amestecam continuu . Punem si laptele .  Adaugam faina cernuta  si amestecata cu praful de copt , si cacao . Omogenizam bine.
Separat batem albusurile cu un praf de sare si punem peste rtestul compozitiei.
O tava cu dimensiune de 20x30 o tapetam cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.
Pregatim crema de branza astfel :  branza  o maruntim bine , si o amestecam cu restul ingredientelor (zaharul , zahrul vanilat, oul , grisul si coaja de lamaie ) .
 Cu ajutorul unei lingurite punem branza peste aluat , efectiv o aruncam acolo. Puteti sa puneti  branza in asa fel incat o felie de prajitura sa aiba o lingurita de branza ( trebuie sa iasa patata ca si o vacuta ).
Dam tava la cuptorul incalzit si o lasam pentru 30 minute .


PS Eu nu am avut lamaie in casa si am pus gem de coji de portocale


Pofta Mare !!!








Comentarii