Azi va aduc o prajitura care este perfecta pentru a fi
pregatita in perioada de post. Este o prajitura aromata si insiropata.
Ingrediente:
-200 gr gris
-100 gr faina
-150 gr zahar
-100 ml ulei
-250 ml apa carbogazoasa
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-1 lingura miere
-200 gr de nuci, arahide, visine,stafide,curmanele,
fistic,coaja de portocale confiata etc (la alegere sau combinate)
Pt sirop:
-200 ml apa
-50 gr miere
Mod de preparare:
In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem
hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15X20 si preincalzim cuptorul la 180
grade.
Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa
carbogazoasa pana cand se topeste.
Ingredientele uscate :gris,faina,praf de
copt le amestecam separat intr-un castron. Le adaugam peste apa cu zahar si
ulei si omogenizam .
Eu am adaugat in compozitie : coaja de portocala
confiata taiata marunt, nuci taiate grosier, curmale taiate si niste visine
fara sambure din compot.
Omogenizam totul si turnam in tava .
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pana cand
prajitura incepe sa crape si sa se desprinda de margini. Bineinteles facem si
testul cu scobitorea inainte sa o scoatem din cuptor ,daca scobitoare iese
curata prajitura noastra este gata .
Siropul il preparam
astfel : incalzim apa si amestecam in ea mierea .
Turnam cat inca este cald peste prajitura din tava (si
ea trebuie sa fie calda) si lasam sa absoarba tot siropul .
Aromata si buna!
RăspundețiȘtergere