Imi place sa merg dupa ciuperci prin padure dimineata
devreme. Pe la noi la ciupercile de padure li se spune bureti. In toamna am
cules si am pus la congelator. Din palariile lor pregatiesc tocanite, iar piciorusele
le-am pus separat si le-am folosit la sarmale si chiftelute.
De aceasta data am scos o punga de picioruse de hribi
si am pregatit niste chiftelute fara carne pe care le-am prajit in ulei. Aceste
chiftelute se pot coace si in cuptor si sunt la fel de bune.
Ingrediente :
-250 gr ciuperci de padure
-2 catei de suturoi
-2 cartofii medii
-1 morcov
-2 oua
-50 gr pesmet
-sare
-piper
-nucsoara macinata
-ulei pentru prajit
Mod de preparare
Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de
macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa
rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne , ciurul mic.
Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam
sare,piper, nucsoara macinata (eu folosesc des si am pus cam o jumate de
lingurita), pesmetul si ouale. Amestecam foarte bine compozitia.
Daca iese prea
moale se mai poate adauga pesmet, dar daca ciupercile sunt foarte bine scurse
nu ar mai trebui sa adaugati nimic ( se pot strange in pumn ca sa iasa foarte
bine apa din ele).
Punem la incins intr-o tigaie ulei (cam de doua
degete) si pana se incinge formam chiftelutele.
Prajim chiftelele pe toate partile si le scoatem pe
servetele de hartie ca sa nu ramana foarte uleioase.
Serviti alaturi de o salata sau pe un platou de
aperitive.
Comentarii
Trimiteți un comentariu