Chiftelute de ciuperci de padure



Imi place sa merg dupa ciuperci prin padure dimineata devreme. Pe la noi la ciupercile de padure li se spune bureti. In toamna am cules si am pus la congelator. Din palariile lor pregatiesc tocanite, iar piciorusele le-am pus separat si le-am folosit la sarmale si chiftelute.
De aceasta data am scos o punga de picioruse de hribi si am pregatit niste chiftelute fara carne pe care le-am prajit in ulei. Aceste chiftelute se pot coace si in cuptor si sunt la fel de bune.

Ingrediente :
-250 gr ciuperci de padure
-2 catei de suturoi
-2 cartofii medii
-1 morcov
-2 oua
-50 gr pesmet
-sare
-piper
-nucsoara macinata
-ulei pentru prajit

Mod de preparare

Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne , ciurul mic.

Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam sare,piper, nucsoara macinata (eu folosesc des si am pus cam o jumate de lingurita), pesmetul si ouale. Amestecam foarte bine compozitia. 

Daca iese prea moale se mai poate adauga pesmet, dar daca ciupercile sunt foarte bine scurse nu ar mai trebui sa adaugati nimic ( se pot strange in pumn ca sa iasa foarte bine apa din ele).
Punem la incins intr-o tigaie ulei (cam de doua degete) si pana se incinge formam chiftelutele.

Prajim chiftelele pe toate partile si le scoatem pe servetele de hartie ca sa nu ramana foarte uleioase.
Serviti alaturi de o salata sau pe un platou de aperitive.



Comentarii