Am
hotarat sa fac cu el o supa crema gustoasa.
Ingrediente:
-300 gr
sparanghel congelat
-2
cartofi
-1 ceapa
-1/4
ardei rosu
-1
lingura ulei
-150 ml
smantana
-1/2
lingurita ghimbir macinat
-1/2 ling
nucsoara razuita
-sare
dupa gust
Extra ;parmezan
Mod de preparare
Curatam
ceapa si cartofii si le spalam cu apa
rece.
Ceapa o
taiem solzisori iar cartofii cubulete mai mici , ca sa fiarba repede .
Intr-o
oala mai mica (am facut doar 2 portii de supa )
am pus uleiul si am calit in el ceapa . Cand ceapa s-a inmuiat putin am
pus cartofii si i-am calit si pe ei putin, unele bucati au prins culoare .
Punem
si putin ardei rosu taiat cubulete .
Peste
legumele calite am adaugat 750 ml apa si am lasat sa fiarba. In loc de apa se
poate folosi supa de carne sau de legume. Cand cartofii sunt fierti adaugam
sparanghelul taiat in bucati mari . Tulpina o taiem mai mica , varfurile mai
mari. Nu am decongelat sparanghelul inainte .
Adaugam
condimente si lasam sa dea cateva clocote.
Luam de
pe foc si cu ajutorul blenderului sau a unui mixer facem supa crema .
Punem din
nou pe foc si adaugam smantana . Lasam sa dea un clocot si potrivim la gust.
Servim
fierbinte cu parmezan razuit deasupra si crutoane sau paine prajita .
Pofta
buna .
Comentarii
Trimiteți un comentariu