Ne place
mamaliga si o servim in multe combinatii. Pe langa mamaliga cu branza si
smantana, o mancam cu ciuperci sau
alaturi de sarmale si mai ales cu carne si muraturi.
Pentru ca
Bucataras.ro are un concurs tare frumos cu retete romanesti m-am gandit la
aceasta reteta cu mamaliga, pe care am prezentat-o in versiune personala.
Taci si
inghite este o reteta pregatita de catre ciobanii transilvaneni, este satioasa
si foarte gustoasa. In mod traditional mamaliga pentru Taci si inghite se
fierbe in lapte amestecat cu smantana.
Aceasta
reteta romaneasca veche este una care va incanta papilele gustative ale oricui
va gusta din ea.
Ingrediente:
-1 litru
apa
-2
linguri ulei
-1
lingurita de sare
-170 -200
gr faina de malai
-200 gr
branza (am folosit un amestec de branza telemea de oaie, vaca si cascaval)
-100 ml
smantana
-slanina,
carnati, pastrama , sunca etc
-oua (1
ou /persoana)
Mod de preparare
In mod
traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana dar pentru ca oricum este o
mancare foarte grea am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa.
Intr-un
vas punem pe foc la fiert apa impreuna
cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa adaugam,in ploaie, faina de malai si amestecam
energic pana cand se ingroasa si este fiarta.
Am lasat
deoparte mamaliga si am pregatit amestecul de branza (de fapt am luat ce am
gasit prin frigider,fara a cantari exact cat am pus din fiecare)
Slanina
afumata am taiat-o in fasii nu foarte subtiri si am prajit-o intr-o tigaie,
fara ulei fara nimic ,pana cand a capatat textura pe care am vrut-o.
Am
pregatit intr-o alta tigaie cateva ochiuri de ou, pe care le-am lasat moi.
Am
inceput sa asez straturile : mamaliga, branza si o lingura de smantana grasa,
apoi iar mamaliga.Pentru asamblare am folosit un inel de bucatarie , dar nu
este obligatoriu.
Ca sa fie
calda la servire am dat-o in cuptorul incins la 180 grade pentru 2 minute ,
doar atat cat sa se incalzeasca bine .
Deasupra
am asezat un ochi de ou si alaturi niste bucati de slanina prajita.
Comentarii
Trimiteți un comentariu