Intr-o
seara aveam pofta de ceva mai deosebit. In frigider aveam niste branzeturi iar
in cosul cu fructe niste pere foarte coapte. Candva la o emisiune culinara am
vazut o gustare cu cele doua ingrediente. Este o reteta simpla pe care o poate
pregati oricine, singura conditie este sa iti placa combinatia de dulce cu
sarat.
Ingrediente:
-1
bagheta de paine
-2-3 pere
-100 gr
cascaval (de orice fel)
-100 gr
branza de capra
-ulei
masline
-sare cu
ierburi italiene (optional)
-cativa
samburi de nuca
-1 punga
amestec salata
-2
lingurite capere
Mod de preparare
Bagheta
de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari.
O stropim
cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene , pentru aroma.
Pe un
gratar prajim painea pana cand se rumeneste usor.
Asezam intr-o
tava painea prajita. Pe fiecare bucata de paine punem cateva bucati de pere
(perele le spalam,le curatam de samburi si le taiem in felii cam de grosimea
unui deget)
Pe
fiecare bucata am asezat cate 3-4 felii de para.
Intre
feliile de pere punem cascaval bucatele , si branza de capra .
Deasupra
presaram cativa samburi de nuca.
Punem
tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute.
Pana se
fac gustarile pregatim salata : salata amestec am asezat-o intr-un bol , am pus
peste ea putin ulei de masline, zeama de lamaie , sare si cateva capere tocate
.
Salata se
poate prepara dupa gust.
Serviti
gustarile calde alaturi de salata .
Comentarii
Trimiteți un comentariu