Bucataras.ro
si Delikat m-au invitat la un concurs tare fain. Am decis sa prepar niste
chiftelute mai deosebite din carne amestec,cu fulgi de ovaz , condiment pentru
chiftelute de la Delikat. Aceste chiftlele (bombe de carne) le-am umplut cu
mozzarella. Le-am servit alaturi de niste cartofi copti si legume.
Va
recomand cu drag sa cumparati noile condimente Delikat.
Ingrediente:
-800 gr
carne tocata amestec
-1 plic
condimente pentru chiftelute de la Delikat
-cateva
fire de ceapa verde
-3-4
catei mici de usturoi
-2 maini
bune de fulgi de ovaz
-3 oua
-putina
sare
Extra:
-ulei
(aproximativ 500 ml)
-mozzarella
bilute
Mod de preparare
Ceapa
verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit.
Intr-un
castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente ,
fulgi de ovaz si ouale.
Am
inceput sa framant pana cand s-au omogenizat toate ingredientele foarte bine.Am
adaugat putina sare pentru ca mi s-au parut prea nesarate,dar asta este dupa
gustul fiecaruia.
Alt fel
de condimente nu am adaugat deoarece plicul contine o selectie de multe legume,
sare si piper.
Am pus pe
castronul cu amestecul o folie si l-am lasat sa se odihneasca pentru 30 minute
in frigider.
Intr-un
vas mai inalt la pereti am pus la incins ulei de floarea soarelui .
Din
carnea tocata incepem sa formam chiftelele : luam in mana o cantitate de carne
si o intindem in palma,in mijloc asezam o bila de mozzarella pe care o imbracam
in aluat.
Incercam sa nu se vada branza ca sa nu curga in ulei.
Cand
uleiul este incins prajim chiftelele pana cand se rumenesc frumos.
Noi am
servit aceste chiftelute, sau mai bine zis mingi de carne cu cartofi copti
asezonati si ei cu condimente pentru cartofi de la Delikat.
Mi-au
iesit 10 stfel de chiftele.
Va doresc
pofta mare.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere