O prajitura cu multa ciocolata si blat de bezea cu
nuca, un adevarat deliciu. Un deliciu care iti rasfata papilele gustative.
Ingrediente:
Blat:
-8 albusuri
-400 gr nuca macinata
-250 gr zahar
-3 linguri cacao
-4 linguri faina
-1/2 plic praf de copt
-1 praf de sare
-1 fiola esenta rom
Crema:
-8 galbenusuri
-150 gr zahar
-250 gr unt
-3 linguri cacao
-2 linguri amidon
-4 linguri lapte
-200 gr ciocolata de buna calitate
Extra:
-fulgi de cocos
Mod
de preparare
Blatul:
Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura
foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat,iar
cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi.
Cuptorul l-am pornit si l-am fixat pe 180 grade.
Albusurile cu esenta de rom si praful de sare le batem
pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul. Cand albusurile devin tari ca si o
bezea adaugam nuca,faina,cacao si praful de copt (nuca,faina,cacao si praful de
copt este bine sa le amestecam inainte intr-un vas si de acolo sa punem pe rand
cate o lingura amestecand continuu).
Amestecam pana cand se incorporeaza foarte bine.
Compozitia obtinuta,eu recomand,sa fie impartita in 3
parti egale si sa le coacem pe rand.Dupa cum am spus mai sus eu am copt o
singura foaie dar a fost greu sa o tai.
Lasam sa se raceasca.Nu trebuie copt mai mult de 10-15
minute.
Crema:
Intr-o craticioara punem galbenusurile, zaharul,cacao,amidonul
si laptele.
Pe foc mic incalzim compozitia amestecand tot timpul pana cand se
ingroasa (aproximativ 10 minute). Cand crema are consistenta adaugam ciocolata
taiata in cuburi si continuam sa amestecam pana cand ciocolata este topita si
incorporata in crema.Luam crema de pe foc si lasam sa se raceasca pentru 5-10
minute. Adaugam untul portionat. Amestecam foarte bine si lasam crema sa se
raceasca.
Asamblare:
Crema o impartim in 3 parti egale.
Luam o foaie sau o bucata de blat,turnam crema,nivelam,apoi
blat si iar crema si inca o data. Deasupra trebuie sa fie crema.
Peste crema nivelata presaram fulgi de cocos,de
migdale sau nuci tocate grosier.
Punem prajitura la rece si o servim rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu