Recunosc ca in ultima vreme sunt indragostita de aluat de casa. Am facut
prima data focaccia cu avocado si apoi la cererea Oanei cu ceapa rosie si
telemea de capra. Peste aluat a pus ea cate ingrediente a vrut ca sa o faca pe
gustul ei.Ma certa cand incercam sa ii sugerez ca ar fi bune niste rosii si
cateva masline. Asa ca va aduc o reteta pe gustul Oanei.
Ingrediente:
Aluat :
-300 gr faina de secara
-150 ml apa
-8 gr drojdie
-3 linguri ulei masline
-1 lingurita oregano uscat
-sare
-o piscatura de zahar
Umplutura :
-1 ceapa rosie taiata rondele
-1 lingurita oregano uscat
-2 linguri ulei masline
-100 gr telemea de capra
-1 ardei rosu
Mod de preparare
Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata
) , am desfacut-o in 100ml apa calduta impreuna cu putin zahar.A amestecat Oana
in ea panacand drojdia a fost dizolvata complet.
Intr-un vas punem faina, sarea,oregano si uleiul de masline.
Le amestecam si adaugam drojdia
dizolvata in apa si restul de 50 ml apa .
Framantam pana cand se omogenizeasza bine si se desprinde de pe degete .
Daca nu se dezlipeste mai adaugati 1-2 linguri faina.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute sau pana isi
dubleaza volumul.
Dupa acest timp intindem aluatul in tava ,il stropim cu ulei de masline
si presaram oregano uscat.
Ceapa taiata rondele o asezam peste aluat , si sfarmam branza de capra.
Pe margini am pus bucati de ardei rosu.
Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de
gros este aluatul)
Comentarii
Trimiteți un comentariu