Ingrediente
Blat
aperitiv
-3 oua
-3 linguri lapte
-130-150 gr faina
-90-100 gr spanac (oparit si tocat, scurs bine de apa
)
-3 linguri ulei
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita praf de copt
Crema
-500 gr branza de vaci
-300 gr somon afumat
-marar verde
-sare
-piper alb
-2 -3 linguri smantana sau iaurt gras
Extra:
-50 gr fistic , migdale
sau
-2 linguri seminte susan
sau
-marar verde tocat
sau
-boia de ardei
Mod
de preparare
Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la
dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.
O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si
sarea si le batem bine .
Adaugam spanacul,uleiul,faina si praful de copt.
Omogenizam bine.
Turnam in tava pregatita si nivelam.
Dam tava la
cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Cand este copt aluatul il scoatem si il lasam sa se
raceasca bine.Cand se poate lucra cu el este bine sa il luam de pe hartia de
copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.
Pana cand se raceste foarte bine pregatim crema de branza.
Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer
sau blender.
Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si
piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.
Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de
branza fina si gustoasa. Amestecam bine,gustam si mai adaugam sare si alte
condimente daca se doreste.
Se poate adauga boia.
Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba
cam 2 degete grosime.
Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate
grosier,fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti
ce va place si ce aveti.
Comentarii
Trimiteți un comentariu