Crema de branza cu somon pe blat de spanac


 Un aperitiv gustos si care arata tare bine pe farfurie singur sau alaturi de alte aperitive. Ideea cu fisticul presarat deasupra mi-a venit de la o fata draga mie, o fata cu un blog fain si cu retete deosebite prezentate foarte frumos si apetisant. Blogul laurei il gasiti aici. 


Ingrediente
Blat aperitiv
-3 oua
-3 linguri lapte
-130-150 gr faina
-90-100 gr spanac (oparit si tocat, scurs bine de apa )
-3 linguri ulei
-1 lingurita sare
-1/2 lingurita praf de copt

Crema
-500 gr branza de vaci
-300 gr somon afumat
-marar verde
-sare
-piper alb
-2 -3 linguri smantana sau iaurt gras
Extra:
-50 gr fistic , migdale
sau
-2 linguri seminte susan
sau
-marar verde tocat
sau
-boia de ardei

Mod de preparare

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.
O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt .

Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine .

Adaugam spanacul,uleiul,faina si praful de copt. 

Omogenizam bine.
Turnam in tava pregatita si nivelam. 
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Cand este copt aluatul il scoatem si il lasam sa se raceasca bine.Cand se poate lucra cu el este bine sa il luam de pe hartia de copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.

Pana cand se raceste foarte bine pregatim crema de branza.
Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer sau blender.
Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.
Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de branza fina si gustoasa. Amestecam bine,gustam si mai adaugam sare si alte condimente daca se doreste.
Se poate adauga boia.

Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba cam 2 degete grosime.
Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate grosier,fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti ce va place si ce aveti.
 



Comentarii