Cine a zis ca nu se poate manca foarte bine fara carne
?
Noi ne-am obisnuit sa mancam mai rar carne,asa ca
incercam tot felul de bunatati pe baza de legume de sezon. Aceste chiftele
trebuie sa le incercati daca va place conopida. Sunt usor de facut si se
pastreaza foarte bine cateva zile la frigider.
Daca va plac lactatele si unteti fan branza atunci se
poate adauga in ele branza razuita.
Ingrediente:
-700 gr conopida
-1 ceapa
-1 ardei copt
-2 morcovi (aprox 300 gr)
-2 oua
-4 linguri pesmet
-1 lingurita oregano uscat
-sare
-piper
Mod
de preparare
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa asa ca a
avut in jur de 700 gr.
Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa
stea in apa rece cu otet cam 30 minute.
In vasul robotului in care am pus cutitul am asezat
buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un amestec granulat
(ca un cus cus).
Am golit conopida intr-un castron iar in robot am pus
ardeiul copt si curatat si ceapa. Am pornit robotul,am macinat si aceaste
ingrediente .
Morcovii i-am dat pe razatoarea mica .
Punem toate legumele macinate peste conopida si
adaugam sare,piper,pesmet,oua si oregano .
Omogenizam bine si incercam sa strangem in pumn
compozitia. Daca nu se lipeste deloc mai adaugati un ou (depinde de cat de
marunte sunt facute legumele si cat de umede sunt) .
Formam chiftelute mai mari sau mai mici , asezam in
tava de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute
.
Trebuie sa fie putin rumene deasupra cand sunt gata.
Servitile cu un sos rosu cu usturoi sau o maioneza.
Mi-au iesit 42 bucati , pe care le-am asezat pe
tava mare de cuptor .
Comentarii
Trimiteți un comentariu