Cele mai bune dulciuri sunt cele de casa si mai ales
cele simple. Ne plac prajiturile complicate cu creme, cu tot felul de
combinatii si arome dar parca trec mai repede prajiturile simple, cu umpluturi
usoare si rapid de pregatit .
Ingrediente
Pentru
foi :
-10 linguri de lapte de migdale / vaca
-7 linguri de ulei
-7 linguri de zahar brut/ tos
-1 ou
-1 lingurita bicarbonat sodiu
-400-450 gr faina
-coaja de la o lamaie bio
Pentru
umplutura:
-1 kg branza de vaci
-2 oua
-100 gr unt
-2 linguri gris
-merisoare
-esenta rom
-1 lingurita pudra scortisoara
-5 linguri de zahar (gustati si mai adaugati daca mai
trebuie )
Extra:
-1 lingura gris
-1 lingura ulei
-1 lingura zahar pudra
Mod
de preparare
Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul +
laptele+uleiul si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul .
Lasam sa se raceasca si adaugam oul batut in prealabil
cu furculita, coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine .
Treptat adaugam faina amestecand incontinu la inceput
cu lingura iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca
de maini si sa se poata intinde.
Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu
un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura .
Umplutura
:
Untul il topim si racim usor. Branza o maruntim cu o
furculita sau cu un zdrobitor de cartofi pana cand avem o pasta .
Merisoarele le-am pus la hidratat in apa cu rom.
Batem ouale cu zaharul si le adaugam in branza.
Merisoarele le scurgem de lichid si le punem si pe ele in branza. Apoi punem
grisul,untul si scortisoara si omogenizam foarte bine. Gustati si mai adaugati
zahar daca considerati ca trebuie mai dulce.
Asamblare:
Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu
sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o
tava de 35x24 cu pereti detasabili pe care am uns-o cu putin ulei.
Asezam prima foaie in tava, presaram deasupra 1
lingura de gris si asezam umplutura.
Intindem umplutura pe toata suprafata si o
nivelam bine.
Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra
umpluturii apasand usor.
Intepam cu o furculita si dam tava in cuptorul incins
la 170-180 grade pentru 20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.
Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram
cu zahar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu