O
prajitura delicioasa plina de savoare. O
puteti pregati cu orice fructe si merge foarte repede. Poate fi coapta mai mult
sau mai putin ca sa ramane usor umeda.
Ingrediente :
-150
ml lapte
-200
gr ciocolata neagra
-200
gr unt
-4
oua
-150
gr zahar brun
-o
lingurita esenta de rom
-2
linguri cacao
-1
lingurita praf de copt
-200
gr faina
-4
pere
-1
lamaie
-100
gr merisoare
-1/2
lingurita fulgi de ardei iute
Pt glazura :
-200
gr ciocolata neagra
-50
gr unt
-2
linguri lapte
Mod de preparare
Rupe
ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi
adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si
zaharul. Pune cratita pe foc mic si amesteca continu pana cand se topeste
ciocolata si untul.
Adauga
esenta de rom si lasa la racit.
Pana
se raceste curata perele si taiele in felii cam de 1cm grosime. Stropeste-le cu
zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si pune in acelasi vas si merisoarele sa se
hidrateze putin.
Cand
este rece compozitia toarna-o intr-un castron si adauga pe rand cate un ou,
omogenizand bine dupa fiecare.
Adauga faina si cacao amestecata cu praful de
copt si omogenizeaza bine totul.
Toarna
compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si aseaza deasupra perele si
merisoarele .
Da tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30-40
minute. Am folosit o tava de 30x20 cm.
Cand
este coapta scoate-o din cuptor si lasa-o deoparte pana pregatesti glazura .
Rupe
ciocolata in bucati si pune-o intr-un vas care se poate aseza pe foc. Adauga
untul si laptele si topeste ciocolata la foc mic, cu atentie sa nu fiarba .
Daca ciocolata fierbe nu se mai poate folosi.
Toarna
glazura peste prajitura si lasa-o la racit.
Eu
folosesc ciocolata cu 75 sau 80 % cacao , dar se poate folosi ciocolata cu
lapte sau ce va place.
Comentarii
Trimiteți un comentariu