Un fel care poate fi un mic dejun, un pranz sau
gustarea de seara . La fel de bine poate sa fie si pe un platou cu aperitive
frumos decorate.
Este sanatos si foarte gustos .
Gustul proaspat si culoarea verde a acestui preparat
iti poate inveseli ziua .
Se poate servi cu mazline sau cu branza.
Ingrediente
:
-200 gr mazare verde proaspata sau congelata (nu din
borcan)
-3 fire de ceapa verde
-5-6 frunze de menta
-zeama de la o lamaie
-2 linguri ulei masline
-3 catei usturoi (optional)
-sare
-piper
Mod
de preparare
Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare .
Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar
daca e congelata poate dura mai putin .
Ceapa verde o taiem in bucati mai mici .
Cand mazarea este fiarta scurgem de apa si cu ajutorul
unui blender o pasam impreuna cu ceapa
verde maruntita , usturoiul , zeama de lamaie,frunzele de menta uleiul de
masline si condimente .
Trebuie sa obtinem o pasta moala care poate fi intinsa
pe paine destul de usor. Nu este nici o problema daca mai raman boabe de mazare
intregi.
Toata operatiunea de blenduire nu ar trebui sa dureze
mai mult de 5 minute .
Servim pasta pe paine prajita data cu usturoi , ceapa
verde si rosii sau cu orice altceva va face placere .
Comentarii
Trimiteți un comentariu