Am pregatit aceasta prajitura la Slow Cooker dar se
poate face si la cuptor.
Este perfect atunci cand vrei ceva dulce dar nu vrei
sa pornesti cuptorul pentru ca in casa deja este foarte cald.
Eu recomand cu mult drag acest aparat de gatit la temperatura joasa. Eu il folosesc foarte des in bucatarie . Carnea, sarmalele , fasolea uscata ,nautul si prajiturile ies foarte bine in el. Nu trebuie sa stau langa ele, nu se incalzeste toata bucataria si mancarea imi poate fi gata cand ajung acasa de la serviciu.
Ingrediente:
-2 oua
-4 linguri ulei
-4 linguri zahar brun
-1 morcov razuit
-150 gr faina (5 linguri)
-1 lingurita scortisoara
-4 linguri nuca macinata
-sucul de la o jumate de lamaie
-1/2 lingurite bicarbonat sodiu
-1 lingurita praf de copt
-1 praf de sare
Extra :
30 gr fulgi de ciocolata
Mod
de preparare
In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt
. Se poate folosi foarte bine o tava
rotunda cu diametru de 20 cm ,si se poate coace in cuptor.
Curatam un morcov mai mare si il dam pe razatoarea
mica.
Intr-un bol spargem ouale si le batem impreuna cu
zaharul si putina sare pana cand se topeste tot zaharul. Daca folositi zahar
brun o sa aveti o culoare maronie ,daca folositi zahar alb atunci prajitura va
avea o culoare deschisa .
Adaugam sucul de lamaie,uleiul, praful de copt,
bicarbonatul,morcovul, scortisoara si faina . Faina ar fi bine sa nu o puneti
pe toata o data ci sa fie incorporata treptat deoarece cantitatea necesara
depinde de cat de suculent este morcovul .
Omogenizam bine si turnam compozitia in vasul de copt
.
Nivelam si punem deasupra fulgi de ciocolata.
Coacem prajitura in slowcooker timp de 2.30 minute ore
la treapta de temperatura low , sau in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru
20-30 minute .
In slowcooker cam din jumate in jumate de ora am
ridicat capacul am sters aburi si am invartit putin vasul .
Comentarii
Trimiteți un comentariu