O reteta simpla numai buna pentru zilele toride de
vara cand nu vrem sa pornim cuptorul si sa stam prea mult prin bucatarie .
Ingrediente
-150 gr biscuiti cu cacao
-100 gr unt topit
-500gr branza de vaci
-200 ml frisca
-100 gr nutella
-50 gr perinite Olla / biscuiti Oreo
-zahar daca mai e nevoie
Mod
de preparare
Pentru cantitatile date mai sus am folosit o tava
rotunda cu margini detasabile cu diametru de 15 cm .
Pe fundul tavii am pus hartie de copt iar peretii i-am
uns cu unt topit
Topim untul pentru biscuiti si il lasam sa se
raceasca.
Biscuitii trebuie sa ii maruntim bine cu ajutorul unui
robot sau cu un sucitor.
Amestecam biscuitii maruntiti cu untul pana cand a
fost incorporat tot untul .
Turnam pe fundul tavii baza pentru cheesecake si
nivelam bine cu spatele unei linguri .
Punem tava la frigider.
Pentru umplutura trebuie sa facem pasta branza de vaca
(eu am folosit branza facuta in casa, dar se poate folosi crema de branza din
magazin ) . Pentru a da o textura cremoasa branzei de vaca am folosit mixerul .
Am adaugat nutella si frisca lichida si am amestecat
pana cand am obtinut o culoare uniforma.Gustati si mai adaugati zahar daca
considerati ca trebuie mai dulce.
In aceasta compozitie am pus perinite Olla pentru a fi
ceva crocant in compozitie .
Am turnat branza in tava , am nivelat si am dat-o la
frigider pentru 12 ore .
Am scos din tava si am decorat .
Comentarii
Trimiteți un comentariu