Cand am luat-o am si vazut-o facuta lent , cu ceapa , rozmarin si un
baton de scortisoara .
Am asezat-o langa dovlecei facuti pe grill , dar se poate pune langa
cartofi sau orice alta garnitura sau o simpla salata .
Ingrediente
-1bucata burta de porc (500 gr)
-1 ceapa
-3 catei usturoi
-1fir rozmarin
-3 cm ghimbir
-1 baton scortisoara
-100 ml vin rosu
-sare
-piper
Mod de preparare
Bucata de carne am sters-o cu un servetel de hartie ca sa nu fie umeda .
Pe partea cu soric am crestat-o ca sa iasa mai bine grasimea din ea.
Pe foc punem o tigaie la incins. Cand este incinsa bine asezam carnea cu
soricul in jos si o lasam sa prinda culoare. Intoarcem carnea pe toate partile
si o rumenim .
Asezonam cu sare si piper si asezam carnea in vasul de la slow cooker
(daca nu aveti un astfel de aparat se poate face la cuptor ) .
Adaugam ceapa taiata grosie, usturoiul zdrobit, ghimbirul maruntit ,
batonul de scortisoara , firul de rosmarin si vinul .
Punem capacul si pornim aparatul pe temperatura mare pentru 3 ore .
Servim carnea calda .
Comentarii
Trimiteți un comentariu