Tarta de cocos cu umplutura de gris

O modalitate de a servi gris cu lapte , desertul copilariei .


Ingrediente :

-150 gr fulgi de cocos
-100 gr ciocolata neagra
-50 gr unt
-1 lingurita lapte / cafea

-500 ml lapte migdale
-4 linguri zahar brut
- 4linguri de gris

-capsuni

Mod de preparare

Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continu.
Intr-un bol punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita . Amestecam foarte bine pana cand toti fulgi se coloreaza .



Intr-o tava de tarta (20x10cm) punem nuca de cocos si o apasam bine de tot cu spatele unei linguri pe toata suprafata tavii in strat uniform .


Punem tava in congelator pentru 30 minute .

Pana cand se intareste baza tartei facem grisul cu lapte.
Eu am optat pentru un gris cu lapte de migdale si zahar brut , dar se poate folosi lapte de vaca si zahar alb .

Pe foc ,intr-o cratita , punem laptele impreuna cu zaharul si grisul si amestecam cu un tel , continu, sa nu faca gogoloase pana cand se intareste . Trebuie sa aiba consistenta unei creme.

Lasam sa se racoreasca putin .

Scoatem tava din congelator si rasturnam baza tartei pe un platou . Se poate lasa si in tava de tarta , nu este obligatoriu sa o rasturnam .

Punem peste ea grisul cu lapte , nivelam si asezam din loc in capsuni taiati in jumate .

Deasupra am presarat zahar amestecat cu scortisoara .

Punem la frigider si servim .





Comentarii