O modalitate de a servi gris cu lapte , desertul
copilariei .
Ingrediente
:
-150 gr fulgi de cocos
-100 gr ciocolata neagra
-50 gr unt
-1 lingurita lapte / cafea
-500 ml lapte migdale
-4 linguri zahar brut
- 4linguri de gris
-capsuni
Mod
de preparare
Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic
impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam
continu.
Intr-un bol punem fulgi de cocos si turnam peste ei
ciocolata topita . Amestecam foarte bine pana cand toti fulgi se coloreaza .
Intr-o tava de tarta (20x10cm) punem nuca de cocos si
o apasam bine de tot cu spatele unei linguri pe toata suprafata tavii in strat
uniform .
Punem tava in congelator pentru 30 minute .
Pana cand se intareste baza tartei facem grisul cu
lapte.
Eu am optat pentru un gris cu lapte de migdale si
zahar brut , dar se poate folosi lapte de vaca si zahar alb .
Pe foc ,intr-o cratita , punem laptele impreuna cu
zaharul si grisul si amestecam cu un tel , continu, sa nu faca gogoloase pana
cand se intareste . Trebuie sa aiba consistenta unei creme.
Lasam sa se racoreasca putin .
Scoatem tava din congelator si rasturnam baza tartei
pe un platou . Se poate lasa si in tava de tarta , nu este obligatoriu sa o
rasturnam .
Punem peste ea grisul cu lapte , nivelam si asezam din
loc in capsuni taiati in jumate .
Deasupra am presarat zahar amestecat cu scortisoara .
Punem la frigider si servim .
Comentarii
Trimiteți un comentariu