Negresa cu rubarba si capsuni

Imi plac prajiturile cu ciocolata si de data asta am incercat cu fructe . Rubarba cu gustul ei acrisor , capsunii dulci si ciocolata i-au dat prajiturii mele o aroma deosebita.


Ingrediente :
-200 gr ciocolata neagra
-100 ml lapte
-170 gr faina
-4 oua
-2 linguri zahar de cocos
-2 linguri ulei
-1 plic praf de copt
-1 varf cutit de sare
-2 fire rubarba
-10 bucati capsuni + 1 lingura zahar

Mod de preparare
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic in 100 ml lapte impreuna cu putina sare . Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei.

Lasam sa se raceasca putin ciocolata .

Intr-o tava de 20x30 cm punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar . Rubarba o curatam si o taiem in bucati. Punem bucatile in tava cat mai uniform . Capsunile spalate le impartim in jumate si asezam din loc in loc.


In ciocolata topita adaugam zaharul de cocos (poate fi inlocuit cu zahar alb , 3 linguri ) si cate un ou , rand pe rand amestecand dupa fiecare .


Punem in compozitie faina , praful de copt si uleiul si omogenizam bine .

Turnam compozitia peste rubarba si capsuni si nivelam usor.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute ,sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca si taiem praitura in cuburi .
Pofta mare.




Comentarii