Imi plac prajiturile cu ciocolata si de data asta am
incercat cu fructe . Rubarba cu gustul ei acrisor , capsunii dulci si ciocolata
i-au dat prajiturii mele o aroma deosebita.
Ingrediente
:
-200 gr ciocolata neagra
-100 ml lapte
-170 gr faina
-4 oua
-2 linguri zahar de cocos
-2 linguri ulei
-1 plic praf de copt
-1 varf cutit de sare
-2 fire rubarba
-10 bucati capsuni + 1 lingura zahar
Mod
de preparare
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic in 100
ml lapte impreuna cu putina sare . Sarea adaugata in ciocolata va intensifica
gustul ciocolatei.
Lasam sa se raceasca putin ciocolata .
Intr-o tava de 20x30 cm punem hartie de copt si
presaram o lingura de zahar . Rubarba o curatam si o taiem in bucati. Punem
bucatile in tava cat mai uniform . Capsunile spalate le impartim in jumate si
asezam din loc in loc.
In ciocolata topita adaugam zaharul de cocos (poate fi
inlocuit cu zahar alb , 3 linguri ) si cate un ou , rand pe rand amestecand
dupa fiecare .
Punem in compozitie faina , praful de copt si uleiul
si omogenizam bine .
Turnam compozitia peste rubarba si capsuni si nivelam
usor.
Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30
minute ,sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca si taiem praitura in cuburi .
Pofta mare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu