Este preferata Oanei .
O mananca cu drag si trebuie sa o facem ,impreuna,
aproape saptamanal .
Ingrediente:
-5 oua
-2 linguri apa
-7 linguri zahar
-7 linguri faina
-2 linguri ulei
-praf de copt (1 plic)
-esenta de rom (optional)
-1/2 lingurita scortisoara pudra
-praf de sare
-370 gr dulceata de caise
Extra: zahar pudra
Mod
de preparare
Noi de obicei o facem pe tava mare de aragaz (35x45) ,
pe care punem hartie de copt .
Intr-un bol spargem ouale si le batem impreuna cu
zaharul , praful de sare si esenta de rom pana cand se spumeaza si se topeste
tot zaharul .
Adaugam apa ,faina si praful de copt si omogenizam .
la final punem uleiul si il incorporam si pe el in aluat.
Turnam compozitia in tava deja pregatita , intindem pe
toata suprafata si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15minute
.
Cand este coapta scoatem tava din cuptor si o lasam
putin sa se racoreasca .
Cu hartia de copt ridicam aluatul din tava si il punem
pe masa ( trebuie sa fie inca cald ca sa il putem rula).
Intindem peste el gemul de caise si incepem sa rulam
cu ajutorul hartie de copt.
Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar .
Comentarii
Trimiteți un comentariu