Ingrediente:
Blat:
-7 oua
-7 linguri zahar
-5 linguri faina
-2 linguri cacao
-esenta de rom
-1 plic praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-praf de sare
Crema cu zmeura:
-150 gr zmeura congelata
-200 gr mascarpone
-200 ml frisca lichida
Crema
de ciocolata
-200 gr ciocolata
-200 gr frisca lichida
Pt
sirop:
-1 lingura zahar
-2 linguri cafea
-4 linguri apa
Mod
de preparare
Blatul
:
Am folosit o tava mai mica 24x20 pe care am pus hartie de copt
Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la
180 grade
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si
cacao
Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem
impreuna cu zaharul,sarea si esenta de rom .
Cand nu se mai simt cristalele de zahar adaugam cate o
lingura de faina amestecata cu restul ingredientelor si omogenizam.
Turnam compozitia in tava de copt si punem la cuptor
pentru 20-30 minute , sau pana cand trece testul scobitorii.
Pana se coace blatul preparam umplutura .
Incepem cu crema
cu ciocolata pentru ca aceasta trebuie sa se raceasca .
Intr-o craticioara rupem ciocolata bucati si punem
peste ea frisca lichida.
Pe ochiul de aragaz incalzim la foc mic frisca cu
ciocolata si amestecam incontinuu pana se topeste . Atentie foarte mare sa nu
fiarba .
Lasam sa se raceasca foarte bine , cand se poate pune
la frigider o acoperim cu o folie de plastic si punem la frigider (1.5-2ore) sau
la congelator(30 minute).
Dupa 30 minute de stat in congelator o batem bine pana
se intareste .
Crema
cu zmeura :
Zmeura o punem intr-o sita sa se scurga siropul pe
care il lasa cand se decongeleaza .
Frisca o batem pana se intareste impreuna cu
mascarponele , gustati si mai adaugati zahar daca mai este nevoie .
Adaugam zmeura si amestecam pana se face crema roz.
Punem la frigider .
Pregatim siropul
pentru insiropat blatul:
Punem la caramelizat o lingura de zahar. Cand devine
lichid si de culoarea mierii adaugam apa si cafeaua si lasam sa fiarba pana
cand se topeste zaharul ars.
Cand punem apa trebuie sa avem grija sa nu ne
stropeasca .
Lasam la racit.
Asamblarea:
Blatul rece il feliem in doua straturi egale.
Asezam o parte pe un platou si il insiropam cu jumate
din siropul pregatit si racit .
Peste punem crema cu zmeura si nivelam
,apoi punem ¾
din crema cu ciocolata si nivelam .
Asezam partea ramasa de blat , insiropam si punem
restul de crema cu ciocolata . Nivelam si decoram.
Punem la frigider si lasam sa se raceasca bine .
Pofta buna .
Comentarii
Trimiteți un comentariu