Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Prajitura ,,Duo,,


 O prajiturica pe gustul nostru , are ciocolata dar si fructe iar blatul este foarte bine insiropat 


Ingrediente:

Blat:
-7 oua
-7 linguri zahar
-5 linguri faina
-2 linguri cacao
-esenta de rom
-1 plic praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-praf de sare
Crema  cu zmeura:
-150 gr zmeura congelata
-200 gr mascarpone
-200 ml frisca lichida
Crema de ciocolata
-200 gr ciocolata
-200 gr frisca lichida
Pt sirop:
-1 lingura zahar
-2 linguri cafea
-4 linguri apa

Mod de preparare

Blatul :
Am folosit o tava mai mica 24x20  pe care am pus hartie de copt
Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacao
Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul,sarea si esenta de rom .
Cand nu se mai simt cristalele de zahar adaugam cate o lingura de faina amestecata cu restul ingredientelor si omogenizam.
Turnam compozitia in tava de copt si punem la cuptor pentru 20-30 minute , sau pana cand trece testul scobitorii.

Pana se coace blatul preparam umplutura .

Incepem cu crema cu ciocolata pentru ca aceasta trebuie sa se raceasca .
Intr-o craticioara rupem ciocolata bucati si punem peste ea frisca lichida.
Pe ochiul de aragaz incalzim la foc mic frisca cu ciocolata si amestecam incontinuu pana se topeste . Atentie foarte mare sa nu fiarba .
Lasam sa se raceasca foarte bine , cand se poate pune la frigider o acoperim cu o folie de plastic si punem la frigider (1.5-2ore) sau la congelator(30 minute).
Dupa 30 minute de stat in congelator o batem bine pana se intareste .

Crema cu zmeura :
Zmeura o punem intr-o sita sa se scurga siropul pe care il lasa cand se decongeleaza .
Frisca o batem pana se intareste impreuna cu mascarponele , gustati si mai adaugati zahar daca mai este nevoie .
Adaugam zmeura si amestecam pana se face crema roz.

Punem la frigider .

Pregatim siropul pentru insiropat blatul:
Punem la caramelizat o lingura de zahar. Cand devine lichid si de culoarea mierii adaugam apa si cafeaua si lasam sa fiarba pana cand se topeste zaharul ars.
Cand punem apa trebuie sa avem grija sa nu ne stropeasca .

Lasam la racit.

Asamblarea:
Blatul rece il feliem in doua straturi egale.
Asezam o parte pe un platou si il insiropam cu jumate din siropul pregatit si racit .
Peste punem crema cu zmeura si nivelam

 ,apoi punem ¾ din crema cu ciocolata si nivelam .
Asezam partea ramasa de blat , insiropam si punem restul de crema cu ciocolata . Nivelam si decoram.

Punem la frigider si lasam sa se raceasca bine .

Pofta buna .








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .