Un mic dejun copios cu minunatul sparanghel .
Stiati ca sparanghelul mai este numit si ,,Hrana
regilor,, ?
Ei bine asa este datorita faptului ca regele Ludovic
al XIV-lea a pus sa fie construite solarii ca sa poata manca tot timpul anului
minunatul sparanghel .
In gradina am semanat seminte de sparanghel pe o
suprafata mica , chiar foarte mica si acum ne bucuram de plante de sparanghel
frumoase , crude si foarte gustoase .
Sparanghelul nu este bun in primul an dupa semanare ,
abia in anul al doilea il puteti taia si folosi la gatit.
Ingrediente
:
-5 oua
-6 fire de sparanghel
-2 bucati ceapa mai mica
-1/2 lingurita pudra de ghimbir
-sare
-1/2 legatura leurda (optional )
-1 lingura ulei
Mod
de preparare
Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat
partea lemnoasa de jos . Pe foc am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba .
Cand apa da in clocot punem fierele de
sparanghel si il lasam cam 3 minute sa fiarba .
Il scoatem din apa pe un
tocator si il taiem in bucati mai mici .
Ceapa am taiat-o in bucati destul de mari . Intr-o
tigaie am pus uleiul si cand este cald am pus ceapa la calit.
Ouale le-am batut impreuna cu pudra de ghimbir si sare
.
Cand ceapa este transparenta in tigaie am pus bucatile
de sparanghel si ouale .
La final am pus
frunzele de leurda , si mai amestecam de cateva ori pana cand se inmoaie si
acestea .
Servim cald cu legume proaspete si paine prajita .
Comentarii
Trimiteți un comentariu