Drob de miel


Cand eram mica fugeam de acest preparat, dar acum nu exista masa de Pasti fara acest preparat. Este vedeta pe masa noastra alaturi de un sos de hrean , o salata de cruditati si oua rosii .


Pentru prepararea acestei retete trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel . Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute in apa rece cu otet pentru a scoate din ei mirosul .
De obicei folosesc organele de la un singur miel , au in jur de 1 kg si imi iese o tava de chec de 25 cm , asta fara sa pun in el ou fiert .
Ouale fierte puse in mijlocului drobului ii dau un aspect mai elegant dar este si mult mai consistent .

Dar sa trecem la treaba, din pacate nu am poze din timpul prepararii . 

Ingrediente:
-          Organe de miel (1-1.5kg)
-          2 legaturi ceapa verde
-          4-5 catei usturoi
-          3 frunze leustean
-          4 oua
-          sare
-          piper
-          1 lingurita amestec ras el hanout
-          1 morcov

Mod de preparare

Asa cum am spus mai sus am spalat si curatat foarte bine organele mielului .
Le punem intr-un vas mare cu apa si o lingura de sare la fiert  pentru 40-50 minute .
Le lasam sa se raceasca si , eu, le-am dat prin masina de carne cu ciur mare . Se pot taia cu cutitul foarte marunt daca doriti .
Am macinat ceapa verde, usturoiul , leusteanul si morcovul curatat de coaja .

Intr-un castron mare am amestecat organele tocate, legumele macinate si am adaugat sare , piper , ras al hanout si ouale batute in prealabil cu o furculita.

Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare .

Pregatim o tava de chec de 25 cm lungime pe care o ungem foarte bine cu unt sau ulei. Asezam compozitia in tava si o aranjam frumos in tava .

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute .

Se serveste rece alaturi de sos de hrean , salata sau mustar .
  

Comentarii