Cand eram mica fugeam de acest preparat, dar acum nu
exista masa de Pasti fara acest preparat. Este vedeta pe masa noastra alaturi
de un sos de hrean , o salata de cruditati si oua rosii .
Pentru prepararea acestei retete trebuie sa acordam o
atentie deosebita organelor de miel . Trebuie curatate de grasime si spalate in
mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute in apa
rece cu otet pentru a scoate din ei mirosul .
De obicei folosesc organele de la un singur miel , au
in jur de 1 kg si imi iese o tava de chec de 25 cm , asta fara sa pun in el ou
fiert .
Ouale fierte puse in mijlocului drobului ii dau un
aspect mai elegant dar este si mult mai consistent .
Dar sa trecem la treaba, din pacate nu am poze din timpul prepararii .
Ingrediente:
-
Organe de miel (1-1.5kg)
-
2 legaturi ceapa verde
-
4-5 catei usturoi
-
3 frunze leustean
-
4 oua
-
sare
-
piper
-
1 lingurita amestec ras el hanout
-
1 morcov
Mod
de preparare
Asa cum am spus mai sus am spalat si curatat foarte
bine organele mielului .
Le punem intr-un vas mare cu apa si o lingura de sare la
fiert pentru 40-50 minute .
Le lasam sa se raceasca si , eu, le-am dat prin masina
de carne cu ciur mare . Se pot taia cu cutitul foarte marunt daca doriti .
Am macinat ceapa verde, usturoiul , leusteanul si
morcovul curatat de coaja .
Intr-un castron mare am amestecat organele tocate,
legumele macinate si am adaugat sare , piper , ras al hanout si ouale batute in
prealabil cu o furculita.
Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare .
Pregatim o tava de chec de 25 cm lungime pe care o
ungem foarte bine cu unt sau ulei. Asezam compozitia in tava si o aranjam
frumos in tava .
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru
30-40 minute .
Se serveste rece alaturi de sos de hrean , salata sau
mustar .
Comentarii
Trimiteți un comentariu