Azi va propun o reteta de prajitura cu mere si cu
frisca.
Este o prajitura relativ rapida si destul de ieftina.
Ingrediente:
-800 gr mere razuite
-50 gr unt
-zahar (2-3 linguri )
-1 lingurita scortisoara macinata
-50 gr stafide
-esenta rom
-3 oua
-2 linguri apa
-5 linguri faina
-5 linguri de zahar
-1 lingurita cacao
-1/2 plic parf de copt
-200 ml smantana de frisca +2 linguri zahar+coaja
razuita de la o lamaie
Extra:
-30 gr unt
Mod
de preparare
La aceasta reteta eu am fofosit mere razuite in toamna
si puse la pastrat in congelator. In punga am avut 800 gr de mere . Daca
folositi mere proaspete cumparati 1 kg de mere , de preferinta acrisoare, pe
care sa le curatati de coaja si de samburi . Se dau pe razatoarea mare .
Intr-un vas pe foc punem untul, merele,zaharul si
scortisoara si le calim pana cand se inmoaie usor si se reduce zeama (10
minute).Amestecam in mere stafidele.
Le lasam la racit.
O forma de tarta cu diametru de 20 o ungem bine pe
toata suprafata cu unt sau folosim hartie de copt .
Merele calite si racite le punem in forma si le
nivelam uniform .
Pt blat :
Ouale le batem impreuna cu zaharul si cu putina esenta
de rom pana isi schimba culoarea. Adaugam apa ,faina si praful de copt si
omogenizam .
Turnam ¾ din compozitie peste mere , iar in compozitia
ramasa punem cacao si omogenizam din nou.
Turnam peste blatul galben si dam forma la cuptor
pentru 15-20 minute la 180 grade .
Lasam prajitura la racit putin si o rasturnam pe un
platou sau pe un gratar . Trebuie sa raceasca foarte bine inainte sa intindem
frisca peste ea.
Smantana de frisca din frigider o batem pana se
intareste , punem in ea coaja razuita de la o lamaie si zaharul pudra .
Amestecam si intindem peste prajitura .
Decorati cum doriti si cu ce doriti ,puneti prajitura
la frigider si lasati sa se raceasca .
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu