Prajitura rasturnata cu mere

 Azi va propun o reteta de prajitura cu mere si cu frisca.
Este o prajitura relativ rapida si destul de ieftina.




Ingrediente:
-800 gr mere razuite
-50 gr unt
-zahar (2-3 linguri )
-1 lingurita scortisoara macinata
-50 gr stafide
-esenta rom
-3 oua
-2 linguri apa
-5 linguri faina
-5 linguri de zahar
-1 lingurita cacao
-1/2 plic parf de copt
-200 ml smantana de frisca +2 linguri zahar+coaja razuita de la o lamaie
Extra:
-30 gr unt

Mod de preparare

La aceasta reteta eu am fofosit mere razuite in toamna si puse la pastrat in congelator. In punga am avut 800 gr de mere . Daca folositi mere proaspete cumparati 1 kg de mere , de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi . Se dau pe razatoarea mare .

Intr-un vas pe foc punem untul, merele,zaharul si scortisoara si le calim pana cand se inmoaie usor si se reduce zeama (10 minute).Amestecam in mere stafidele.
Le lasam la racit.

O forma de tarta cu diametru de 20 o ungem bine pe toata suprafata cu unt sau folosim hartie de copt .

Merele calite si racite le punem in forma si le nivelam uniform .

Pt blat :
Ouale le batem impreuna cu zaharul si cu putina esenta de rom pana isi schimba culoarea. Adaugam apa ,faina si praful de copt si omogenizam .
Turnam ¾ din compozitie peste mere , iar in compozitia ramasa punem cacao si omogenizam din nou.
Turnam peste blatul galben si dam forma la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade .


Lasam prajitura la racit putin si o rasturnam pe un platou sau pe un gratar . Trebuie sa raceasca foarte bine inainte sa intindem frisca peste ea.



Smantana de frisca din frigider o batem pana se intareste , punem in ea coaja razuita de la o lamaie si zaharul pudra . Amestecam si intindem peste prajitura .
Decorati cum doriti si cu ce doriti ,puneti prajitura la frigider si lasati sa se raceasca .
Pofta buna







Comentarii