Ador
sfecla rosie si nu de mult am mancat salata de sfecla rosie cu maioneza.
Eu
nu sunt prietena cu maioneza clasica si de aceea o evit atat cat pot .
La
Jamila am gasit o maioneza de post cu lapte de soia. Este minunata . Se face
usor , este gustoasa si mult mai buna decat maioneza clasica .
Ingrediente:
-4
bucati sfecla rosie
-sare
-piper
-hrean
razuit 1 lingura (optional)
-1
catel usturoi
Pt
maioneza :
-100
ml lapte de soia
-200
ml ulei
-1
lingurita mustare
-zeama
de la jumate de lamaie
Mod de preparare
In
primul rand spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert , intreaga fara a o
curata de coaja, in multa apa . O lasam sa fiarba pana cand intra bine o
scobitoare in ea .
Scurgem
apa si o lasam sa se raceasca ca sa putem lucra cu ea
In
vasul unui blender vertical punem laptele de soia , mustarul , uleiul si zeama
de la o jumate de lamaie.
Punem
blenderul pana jos si il pornim ridicand incet. Maioneza se formeaza repede ,
cam in 2 minute avem gata maioneza .
O
punem la frigider pana terminam de pregatit sfecla.
Sfecla
o decojim si o dam pe razatoarea mare.
Hreanul,
daca va place si doriti sa-l adaugati , il razuim pe razatoarea cu ochiuri mici
. La fel procedam si cu usturoiul .
Intr-un
vas punem sfecla, hreanul, usturoiul , sare ,piper si maioneza si amestecam .
Gustati
de sare si mai adaugati daca trebuie .
Puneti
la rece si serviti cu paine prajita .
Comentarii
Trimiteți un comentariu