Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare

O idee pentru o masa alaturi de familie . Ravioli pot fi umpluti cu carne, peste , legume sau branzeturi. Eu am facut de aceasta data cu branza si au fost foarte gustosi serviti alaturi de mazare verde .

 
Ingrediente:
-300 gr faina
-100 gr apa
-2 linguri ulei masline
-2 oua
-250 gr ricotta
-sare
-1/2 lingurita pudra de ghimbir
-400 gr mazare
-1 ceapa mica
-1 lingura ulei
-1 mana buna spanac
-patrunjel verde tocat
-3-4 rosii chery
-1 lingurita boia afumata

Mod de preparare
Ravioli
Intr-un bol mare punem faina cernuta . Ouale le batem cu o furculita impreuna cu putina sare .
Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat ferm si nelipicios.
Il lasam putin sa stea pana cand pregatim umplutura .

Umplutura :
Ricotta (poate fi inlocuita cu branza de vaci buna si cremoasa ), o maruntim cu o furculita si adaugam condimente: sare si pudra de ghimbir . Amestecam bine .
Aluatul il intindem cat putem de subtire (2-3mm). Taiem aluatul in patratele egale si punem pe fiecare bucatica de aluat cate o lingurita de umplutura .

 Incepem sa formam ravioli : luam un colt si il unim cu coltul opus, apasam bine pe margini astfel incat sa nu iasa umplutura in timpul fierberii. Aducem partile laterale si le unim formand un melc . Forma si felul in care ii faceti nu conteaza . II lasam deoparte .

Punem intr-o oala 3 litri de apa la fiert impreuna cu sare . 

Cand apa fierbe punem ravioli la fiert si ii lasam pana se ridica deasupra apei. II scoatem si ii scurgem cu o paleta .


Eu i-am pregatit cu mazare verde pe care am pregatit-o cat timp fierb ravioli. Calim o ceapa mica intr-o lingura de ulei, adaugam mazare verde congelata , sare si piper si foarte putina apa . Lasam sa fiarba pentru 10 minute.

Punem rosiille chery taiate in jumate , spanacul spalat si ravioli fierti. Amestecam de cateva ori astfel incat sa se amestece toate . 


Oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt. Punem capacul si lasam sa se odihneasca . Servim in 10 minute .




Comentarii