Este
o prajitura de post foarte gustoasa si foarte economica .
Cand
am incercat-o prima data nu am crezut ca o sa creasca atat de frumos si va fi
asa gustoasa ,dar am repetat-o si de data asta am adus si reteta .
Ingrediente :
-300
gr faina
-150
gr nuca tocata grosier
-240
ml apa carbogazoasa
-150
gr zahar
-60
ml ulei
-2
linguri cacao
-200
gr mere razuite
-1/2
plic praf de copt (7 gr)
-1
lingurita bicarbonat
Pt
glazura:
-2
linguri cacao
-2
linguri zahar pudra
-2
linguri unt de cocos
-cateva
nuci
Mod de preparare
Amestecam
apa impreuna cu zaharul pana cand
zaharul este dizolvat complet . Pentru a va usura aceasta sarcina puteti sa
folositi zahar pudra .
Faina
o amestecam cu nuca tocata grosier,cacao ,praful de copt si bicarbonatul de
sodiu.
Adaugam
in faina apa cu zaharul si uleiul si omogenizam .
La final adaugam merele rase
pe razatoarea mica .
Amestecul
il turnam intr-o tava de 25x20 (asa am folosit eu ) pe care am pus hartie de
copt si nivelam .
Tava
o dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute .
Pentru
a fi siguri ca este coapta facem testul cu scobitoarea . Daca scobitoarea iese curata
din prajitura atunci e gata .
Pana
se raceste putin prajitura facem glazura : untul de cocos il amestecam cu cacao
si cu zaharul pana devine usor lichid .
Turnam
peste prajitura , nivelam si presaram deasupra nuci taiate .
Punem
prajitura la frigider si o lasam sa se raceasca.
Pentru
glazura se poate folosi : 2 linguri cacao +2 linguri zahar pudra+1 lingura
ulei+1 lingura apa .
Comentarii
Trimiteți un comentariu