Gnocchi
sunt foarte cunoscuti mai ales printre iubitorii de mancare italiana . Cea mai
raspandita reteta de gnocchi este cea pe baza de cartofi , dar azi va propun o
reteta cu branza de vaci . Acestia sunt la fel de gustosi ,dar mie mi se par
mai simplu de facut daca avem o branza buna .
Eu
i-am servit cu unt aromat , dar sunt minunati ca si garnitura .
Ingrediente:
-500
gr branza dulce seaca
-2
oua
-200
gr faina
-100
gr branza telemea
-50
gr spanac oparit si tocat
-100
gr unt
-2cm
ghimbir
-parmezan
pt servit
Mod de preparare
Branza
trebuie sa fie seaca si pentru acest lucru eu am pus-o intr-un tifon si am
lasat-o cateva ore sa lase apa , apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai
curs zer .
Branza
o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita , branza telemea razuita si faina
. Din aceste ingredient facem un aluat cu care se poate lucra , chiar daca e
usor moale .
Impartim
aluatul in jumate . Intr-o parte punem spanacul tocat marunt si scurs bine de
lichid. Omogenizam pana se amesteca bine si se coloreaza usor in verde .
Pe
masa presaram faina si formam din aluatul obtinut suluri ca si niste ,,
carnati,, . Cu un cutit ascutit taiem bucati egale . Daca copiilor vostri le
face placere sa va ajute in bucatarie se vor distra daca o sa ii lasati pe ei
sa formeze sulurile de aluat.
II
asezam intr-o tava presarata cu faina
sau se pot lasa pe masa infainata .
Intr-o
oala punem la fiert 3 litri de apa cu sare . Cand apa fierbe punem in ea
gnocchi si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata .
II
scurgem
Intr-o
tigaie mai incapatoare punem la topit untul impreuna cu 1 lingura ulei si
bucati de ghimbir. Ghimbirul cand incepe sa prinda culoare il scoatem . L-am
folosit doar pentru a aroma untul.
Cand
untul a devenit lichid punem in el gnocchi si amestecam astfel incat sa ajunga
fiecare prin unt.
Se
servesc calzi cu parmesan razuit deasupra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu