Chiftelute din soia cu dovlecel

O reteta cu produse vegetale fara ulei sau alte grasimi .
Este o reteta perfecta pentru cei care tin post .
In loc de oua am folosit fulgi de drojdie inactiva care sunt foarte bogati in proteine si vitamina B .


Ingrediente:
-100 gr granule de soia
-1 dovlecel mic
-1 lingura marar verde tocat
-1 ceapa
-2 catei usturoi
-30 gr fulgi de drojdie inactiva

Mod de preparare

Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca .
Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe razatoarea mica . Am pus pe el putina sare si l-am lasat sa stea. Cand lasa apa il stoarcem bine .
Granulele de soia le-am pus intr-un robot de bucatarie si le-am macinat . 
Intr-un bol am pus granulele de soia macinate , dovlecelul razuit si stors bine de apa pe care o lasa, ceapa razuita pe razatoarea mica, mararul tocat marunt, usturoiul pisat si fulgi de drojdie. Am asezonat cu sare si piper si apoi am omogeniat totul foarte bine .

Mi-am pregatit o tava si am pornit cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade .
Din compozitie am format chiftelute si le-am asezat pe tava tapetata cu hartie de copt.

Dam totul la cuptor si lasam cam 20 minute ca sa se rumeneasca usor .
Am scos tava din cuptor si am lasat chiftelutele sa se raceasca putin , apoi le-am luat de pe tava pe un platou .

Pofta buna


Comentarii