O reteta cu produse vegetale fara ulei sau alte
grasimi .
Este o reteta perfecta pentru cei care tin post .
In loc de oua am folosit fulgi de drojdie inactiva
care sunt foarte bogati in proteine si vitamina B .
Ingrediente:
-100 gr granule de soia
-1 dovlecel mic
-1 lingura marar verde tocat
-1 ceapa
-2 catei usturoi
-30 gr fulgi de drojdie inactiva
Mod
de preparare
Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece cu
putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs
de apa si le-am lasat sa se raceasca .
Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe
razatoarea mica . Am pus pe el putina sare si l-am lasat sa stea. Cand lasa apa
il stoarcem bine .
Granulele de soia le-am pus intr-un robot de bucatarie
si le-am macinat .
Intr-un bol am pus granulele de soia macinate ,
dovlecelul razuit si stors bine de apa pe care o lasa, ceapa razuita pe
razatoarea mica, mararul tocat marunt, usturoiul pisat si fulgi de drojdie. Am
asezonat cu sare si piper si apoi am omogeniat totul foarte bine .
Mi-am pregatit o tava si am pornit cuptorul ca sa se
incalzeasca la 180 grade .
Din compozitie am format chiftelute si le-am asezat pe
tava tapetata cu hartie de copt.
Dam totul la cuptor si lasam cam 20 minute ca sa se
rumeneasca usor .
Am scos tava din cuptor si am lasat chiftelutele sa se
raceasca putin , apoi le-am luat de pe tava pe un platou .
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu