O
reteta foarte gustoasa desi poate parea ciudata din cauza dovlecelului din
aluat.Prajiturile cu morcovi sunt foarte gustoase asa ca am zis sa incerc si cu
dovlecel . Sa stiti ca nu se simte deloc gustul dovlecelului dar au o
consistenta foarte faina . sunt pufoase dar usor umede .
Dupa
cum puteti vedea eu le-am pregatit impreuna cu Oana care a fost incantata de
ele, mai ales ca erau negre si cu o usoara aroma de cafea .
In
loc de cafea puteti folosi cacao , adaugati in faina 2-3 linguri de cacao de
buna calitate sau de pudra de roscove .
Ingrediente:
-150
gr dovlecel razuit
-130
gr faina
-50
gr tarate ovaz
-110
gr zahar
-100
gr nuca
-2
oua
-100
ml ulei
-1/2
lingurita scortisoara
-1lingurita
cafea solubila
-30
ml apa calduta
-1
lingurita praf de copt
-1
lingurita bicarbonate
Mod de preparare
Pentru
inceput trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase .
Incepem
prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica.
Nucile
le prajim putin si le tocam cu un cutit cat mai grosier .
Cafeau
solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta
Faina
impreuna cu taratele de ovaz , cu praful de copt ,bicarbonatul si zaharul le
amestecam intr-un bol.
Spargem
ouale ,adaugam cafeaua dizolvata si omogenizam . La final punem nucile si
dovlecelul razuit ,dar nestors .
Dovlecelul il adaugam asa cum este , cu tot cu
sucul pe care il lasa . Daca vi se pare ca este prea moale atunci mai puteti
adauga 1-2 linguri de faina.
Punem
in formele de briose aluatul si le coacem in cuptorul incins la 180 grade pana
cand trec testul scobitorii , in jur de 20 minute .
Mulțumesc, Anca! Mă bucur că ai folosit combinația dovleac-cafea, este una pe care eu o iubesc și care parcă nu-i promovată pe măsura ei. Și-ți mulțumesc și pentru cuvintele frumoase. Te aștept și cu următoarea propunere până pe 31 martie.
RăspundețiȘtergere