Treceți la conținutul principal

Printfriendly

Rulada de carne cu nuca si merisoare

Azi va propun o reteta festiva , este foarte gustoasa iar merisoarele pot fi inlocuite cu caise confiate sau chiar se poate renunta total la ele .
Este un aperitiv care va face o impresie buna si va arata foarte bine pe un platou cu aperitive .



Eu am folosit cotlet de porc fara os dar ar fi foarte buna in carnea frageda a unui muschiulte de porc sau un piept de pui sau , de ce nu, o bucata de carne frumoasa de vitel .

Ingrediente:
-500 gr muschiulte/cotlet
-150 gr nuca macinata
-50 gr merisoare
-1 ceapa mai mica
-1/2 ardei capia
-1 ou
-sare
-piper
-1/2 lingurita pudra de nucsoara
-zeama de la jumate de lamaie.
-2 linguri ulei
-1 lingura ulei masline

Mod de preparare
Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne . O taiem pe lungimea ei in asa fel incat sa se deschida . Nu taiem pana la capat ca sa optinem doua bucati , trebuie sa avem doar o bucata . Cu batatorul de carne o batem subtire , ca si pentru snitel.

Presaram pe ea sare , piper, nucsoara si o stropim cu zeama de lamaie. Strangem carnea si o lasam sa se odihneasca cam 30 minute .
Pana cand carnea isi face siesta ceapa o taiem cubulete mici si o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ardeiul capia taiat si el cubulete si le lasam sa se caleasca bine.
Luam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca .


Adaugam peste ceapa si ardeiul calit nuca macinata , merisoarele si oul batut in prealabil impreuna cu putina sare si piper .
Amestecam bine .
Luam carnea si o intindem . Punem peste ea nuca cu ceapa, ardeiul si merisoarele si nivelam frumos.

Rulam carne ape lungime astfel incat sa obtinem o rulada .
Asezam carnea intr-o tava pe care am pus hartie de copt .

Ungem cu ulei de masline si punem la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute. Timpul de coacere este in functie de grosimea ruladei.

Serviti rece alaturi de salata sau alaturi de alte aperitive .



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .

Prajitura Betivul Izodor

O prajitura betiva rau de tot , gustul de rom si usor de alcool este cel care predomina in aceasta prajitura , dar este gustoasa si relative uspr de facut .Din pacate poze din timpul prepararii am doar de la blat si nuca macinata , s-a terminat bateria aparatului foto asa ca am renuntat . 

Feli londoneze

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged , gem de caise si bezea cu nuca . Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara , o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa face niste prajituri foarte aspectuoase si gustoase .