O reteta simpla si foarte gustoasa pe placul copiilor . Nu este foarte dulce dar daca doriti sa fie mai dulce adaugati mai mult zahar . Eu am pus in el visine dar se pot pune stafide , merisoare , afine etc .
Eu am copt in forma de guguluf dar se poate face in forma de chec sau briose .
Ingrediente:
-100 gr ciocolata neagra
-4 oua
-1/2 cana zahar
-1 cana faina
-4 linguri lapte
-2 linguri ulei
-1 praf de copt
-praf de sare
-100 gr visine fara sambure
Mod de preparare
Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte . Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba pentru ca va devein amara si nu o sa se mai poata folosi .
Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu 2 linguri de ulei , adaugate cate una o data .
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa fie batute foarte bine .
Adaugam galbensurile si ciocolata topita .
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia de oua .
Turnam amestecul in forma de copt ,iar deasupra presaram visinele .
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute , sau pana trece testul scobitorii .
Dupa ce se raceste se poate glazura cu ciocolata
Comentarii
Trimiteți un comentariu