Cosulete cu dulceata de prune si nuca

O reteta pe care eu o ador , sunt usor de facut , se pastreaza foarte bine si sunt bune pentru orice eveniment. Colindatorii nostri le-au adorat . Din cantitatile date mi-au iesit 45 bucati .



Ingrediente:

Aluat :
-4 galbenusuri
-400 gr faina
-150 gr untura
-4 linguri smantana (aprox 100gr)
-1 praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-1 lingurita scortisoara
Umplutura:
-470 ml majun de prune sau orice alta dulceata va place
-4 albusuri
-250 gr zahar
-200 gr nuca macinata

Mod de preparare

Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen  si elastic . Daca mai este nevoie se mai poate adauga o lingura de smantana.

Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  deoparte aluatul pentru 30 minute , se poate chiar la frigider.

Pe masa unsa cu ulei intindem aluatul si taiem din el forme rotunde pe care le asezam in formele de cosulete , le aranjam frumos in cosulete si asezam intr-o tava .
Aluatul ramas pe masa il framantam din nou , intindem si taiem forme rotunde pana cand terminam aluatul.
In fiecare cosulet punem cate o lingura de majun sau dulceata  .
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul , pana se tine mot . 
Adaugam nuca si omogenizam de sus in jos . 

Cu ajutorul unei linguri punem pe fiecare cosulet albusuri.

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .
Se lasa la racit , se scot din forme si ,optional, se pot pudra cu zahar.







Comentarii