Snikers

 De sarbatori aceasta prajitura poate fi vedeta de pe masa dumneavoastra. Toata lumea o adora si o savureaza . Este o prajitura cu multa ciocolata , nuca si arahide .




Blat:
-8 albusuri
-8 linguri zahar
-2 linguri faina
-1praf de copt
-esenta rom
-300 gr nuca macinata
-200 gr ciocolata alba
Crema:
-12 linguri zahar
-1 pachet unt/margarina
-8 galbenusuri
-300 gr arahide nesarate
Glazura:
-200 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat :
Pregatim o tava de copt de marime20x30
Cuptorul il pornim la 180 grade
Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata.
Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine) , cand albusul este ca si o spuma tare adaugam ingredientele uscate amestecate in prealabil (faina , nuca si praful de copt ).
Amestecam usor prin rasturnam si turnam continutul in tava
Dam la cuptor pentru 20 minute .
Peste blatul cald (trebuie sa fie caldut ca sa putem indtinde foarte bine ciocolata) turnam 200 gr ciocolata alba topita de bain marin si intindem bine .
Lasam la racit .
P.S . Cand am topit ciocolta alba am pus 2 linguri de lapte si o bucatica (cam 30 gr unt )

Crema :
6 linguri de zahar le caramelizam , peste ele adaugam untul
si le lasam sa se topeasca. Zaharul ars cand adaugam untul peste el se va strange si trebuie sa lasam sa fiarba pana cand devine din nou lichid.
Cele 8 galbenusuri le bate impreuna cu 6 linguri de zahar pana cand isi schimba culoare si nu se mai simt cristalele de zahar.Peste galbenusuri adaugam arahidele (acestea pot fi lasate intregi sau tocate grosier).
Aceasta compozitie o turnam peste caramel (zaharul topit amestecat cu rama ) si punem pe foc pana se ingroasa bine
Crema calda (daca lasam crema sa se raceasca va fi foarte greu sa o intindem ) se intinde peste blatul racit si glazurat cu ciocolata topita .
Lasam la racit .
Pe bain marin topim 200 gr ciocolata neagra si glazuram cu ea prajitura .

Se serveste rece , preferabil a doua zi .




























Comentarii